Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Uğur, Bende Fırçalıyorum” kampanyasına destek verdi

Uğur,  Bende Fırçalıyorum” kampanyasına destek verdi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmesi amacıyla Kamu Hastaneleri Birliği'nin (KHB) koordine ettiği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği Bende Fırçalıyorum” adlı etkinliğe katı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmesi amacıyla Kamu Hastaneleri Birliği’nin (KHB) koordine ettiği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği “Bende Fırçalıyorum” adlı etkinliğe katıldı.
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, KHB Genel Sekreteri Dr. Hasan Hocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, bürokrat ve vatandaşların katıldığı programda, ağız ve diş sağlığı için neler yapılması gerektiği üzerinde duruldu.
Kampanya kapsamında dağıtılacak 30 bin diş macunu ve fırçası Vali Yaman ve Başkan Uğur’un etkinlik sonunda diş macunu ve fırçası dağıtmasıyla başladı.
Etkinlik hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Hocaoğlu, “ Sağlık Bakanlığı olarak sadece tedavi edici bir kurum değil sağlığın geliştirilmesinde de pay sahibi olan bir kurum olmayı hedefliyoruz. 52 bin üzerinde tedavi için başvuran hastaların yarısı diş çekimi ya da dolgu için hastanelere gitmişler. Yılda 14 bin protez yapıyoruz. Bunun öncesinde ağız ve dişin sağlıklı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Toplumda da farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenliyoruz.” dedi.
Başkan Uğur: “Bu Kampanyayı Destekliyoruz”
“Bende Fırçalıyorum” kampanyasının önemli bir etkinlik olduğunu ifade eden Uğur, yaptığı konuşmasında; ağız ve diş sağlığındaki önleyici sağlık hizmetlerinin sağlık harcamalarını azaltacağını söyledi.
Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diş sağlığı konusu hükümetimizin önem verdiği konulardan biridir. İlimizde ve birçok ilçelerimizde ağız ve diş sağlığı poliklinikleri mevcut. Dişlerimize iyi bakarsak sağlık masraflarını azaltmış oluruz. Bizde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bu kampanyayı destekliyoruz.”
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’da, bu kampanyaya destek veren Sağlık Bakanlığının, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlara teşekkür etti.
Vali Yaman’ın konuşmasının ardından Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Diş Tabibi Duygu Kılıç, “Ağız ve Diş Sağlığı” konusunda bilgilendirme sunumu yaptı. Kılıç, sunumda diş fırçalama teknikleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Etkinliğin son bölümünde ise Kepsut 125. Yıl Yatılı Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ritim grubu canlı performansıyla büyük beğeni topladı. Programın ardından Vali Mustafa Yaman ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, vatandaşlara diş fırçası ve macunu dağıttı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı